Možnosť stretnúť sa s policajnými riaditeľmi

31.05.2005 Celý región

Občania môžu opäť využiť príležitosť stretnúť sa so svojím policajným riaditeľom\r\n1.júna (ZAJTRA)\r\nmedzi 14:00 – 17:00\r\nna každom krajskom a okresnom p...
Občania môžu opäť využiť príležitosť stretnúť sa so svojím policajným riaditeľom
1.júna (ZAJTRA)
medzi 14:00 – 17:00
na každom krajskom a okresnom policajnom riaditeľstve.

Občania môžu každú prvú stredu v mesiaci navštíviť svojich okresných a krajských policajných riaditeľov. Projekt prvej stredy vychádza z priorít ministra vnútra Vladimíra Palka „ Prívetivé policajné prostredie“ .
Projekt si kladie za cieľ umožniť občanom spoznať policajné prostredie. Prvá streda už vyše dva a štvrť roka prehlbuje vzájomnú dôveru a spoluprácu občanov a polície.
Občania môžu s okresným a krajskými policajnými riaditeľmi hovoriť o akýchkoľvek problémoch s kriminalitou. Môžu policajným riaditeľom poskytnúť námety na zlepšenie práce polície. Prvé stredy v minulosti umožnili odhaliť trestné činy a vypátrať páchateľov. Prvá streda je priestor aj pre prejavenie podozrení či nespokojnosti s prácou polície.
Prvá streda nesleduje iba odhaľovanie trestných činov. Plní úlohy prevencie kriminality. Občania sa obracajú na policajných riaditeľov s žiadosťou o účasť na diskusných stretnutiach. Zaujímajú ich aktivity polície v mieste ich bydliska a návody ako prispieť k ochrane svojho zdravia a majetku.
Za minulý mesiac máj navštívilo policajných riaditeľov vyše 65 občanov.
 

Vyberte región

mark